La teva escola
d'imatge personal
Campus virtualRecordar contrasenya

Josep Pons

Josep Pons
Josep Pons
Josep Pons, un home que sempre ha tingut la virtut d'avançar-se als esdeveniments, va apostar fort per aquesta especialitat. I ho va fer d'una manera autodidàctica. Crec que la tenacitat, l'esforç, la intuïció, l'habilitat i la sensibilitat, han estat els seus grans mestres. Josep Pons, traspassant fronteres i unint matèries va apostar per un tot multi o interdisciplinari, intel·ligent i pràctic.

Unir marketing, psicologia, sociologia, perruqueria, estètica, alimentació i posar tots aquests conceptes al servei de la imatge podia semblar una idea agosarada. Evidentment Josep Pons no és un sociòleg, ni un especialista en alimentació, però sí l'encarregat de la unió d'un equip d'especialistes que poden ser sol · licitats en qualsevol moment. A més a més, Josep Pons ha tingut des de sempre la virtut d'aplicar la seva intuïció i coneixements a tot tipus de famosos, tant de la petita i gran pantalla com a famosos de la vida quotidiana.

Però no ha estat un assessor d'imatge només adreçat a uns quants privilegiats, sinó que ha estat l'amic que ha ajudat a molts a sentir-se bé amb el seu cos. I això, creieu-me, no té preu. Personalment he pogut comprovar com els efectes terapèutics d'un canvi d'imatge, a vegades, han esdevingut més beneficiosos que els de qualsevol cura mèdica.

No agradar-se a un mateix pot ser la font d'innumerables problemes.

Per aconseguir una evolució i una acceptació de la imatge cal ser una mica amic, expert, un psicòleg, un mag. Josep Pons és tot això, i a la vegada, un ésser que treballa amb una tenacitat elogiable i amb un afany de perfeccionisme digne d'alabar.

Josep Pons creador, perfeccionador d'infinitat d'imatges que han passat pel seu saló, és un home que té una facilitat de paraula envejable. Personalment sempre li he comentat que, de no haver estat assessor d'imatge, s'hauria d'haver dedicat als mitjans de comunicació. De fet, les nostres col · laboracions en ràdio han estat sempre intenses i he tingut en Josep Pons a un comunicador nat. No és estrany, doncs, que molts mitjans hagin sol · licitat els seus serveis per analitzar imatges del nostre món actual. Premsa, ràdio i televisió han estat sovint suport dels seus continguts.”

Alfons Arús. Pròleg de “Diseño de Imagen”.  


 

Josep Pons. Estilista, assessor d'imatge i comunicador.  El pols entusiasta

Josep Pons
Josep Pons
És un seductor nat. Robert Redford no ho és pas tant. Un home intel·ligent que escolta, que sap ser als llocs, té més poder de se­ducció que el guapo més guapo. Josep Pons sap escoltar, sí. Si no, d'on hauria tret tot el que sap? A més, gaudeix d'una retentiva extraordinària: allò que veu, escolta o llegeix ho assimila a l'acte; el seu cervell és una esponja. Vol estar al dia de tot: de les modes, de les idees, dels esdeveniments, de les persones. La seva necessitat vital d'ampliar coneixements s'ha intensificat amb el pas del temps. «La cultura és el meu hobby. Tenir mitja horeta per a agafar un llibre i prendre apunts és un premi», apunta. És molt àgil de paraules. Té uns extraordinaris dots naturals per a l'oratòria. És també molt didàctic en el seu discurs. Acompanya les paraules amb un gest sentenciós, convincent. Fa ús d'un encant especial. La seva mirada és viva i directa; l'educació, exquisida. Tracta sempre amb afecte encoratjador, i sembla perfumat amb el to i la classe inconfusibles que dóna el cosmopolitisme. Dotat de gran humanitat i sensibilitat, la seva força carismàtica és d'una eloqüència vertaderament singular, ocurrent, simpàtica i electritzant. Vesteix de manera informal, agermanant elegància i so­brietat. La seva fragància és Essencia, de Loewe. Té una personalitat molt acusada. Quan intenta controlar les emocions, fa un silenci. I mira als ulls amb un somriure franc i melangiós. Agrada i sap que agrada. És un home amb classe. Les persones amb classe són les que tenen capacitat per a adaptar-se a qualsevol ambient humà. Pons sap fer-ho i disposa de l'habilitat de canviar de registre en pocs segons. Josep Pons és un dels perruquers i assessors d'imatge més importants i respectats del país. Un professional que destaca per la seva habilitat i el seu coneixement del clixé personal. La implicació a la feina, així com uns ferms principis ètics i estètics han constituït la filosofia a partir de la qual ha anat creixent empresarialment. Ha fet una obra de la seva vida. Diuen que té un do a les mans. «El meu pare, però, era més hàbil que jo», destaca amb modèstia"

Josep Gamell. Fragmentde "METALLS PRECIOSOS"


 

Metalls preciosos
Metalls preciosos
De tant en tant neixen motors d'evolució en la nostra societat. Motors que treballen tant la forma com el fons de les coses i la labor de les quals és tan important, com la d'un enginyer capaç de crear la forma perfecta d'un cotxe, que hagi de sortir al mercat.

Des d'aquest punt de vista, Josep Pons és un enginyer de l'humà. Un innovador constant. Quan es repassa la seva carrera -i jo ho he fet a consciència-, és fàcil adonar-se, que sempre ha anat un pas per davant dels altres. Uns passos rectes però imaginatius, que li han portat a explorar contínuament el món de la imatge humana, fins a aconseguir conformar la metodologia personal que tant prestigi li ha aportat.

Fent un cop d'ull a les hemeroteques podem adonar-nos d'una sèrie d'aspectes que reunits en el temps, el seu temps, ens expliquen el secret dels seus èxits. Per començar, la seva energia, la seva gran embranzida. Des d'un principi no li va bastar solament treballar en el seu saló. Va abandonar les seves parets, i va començar a realitzar constants demostracions encaminades a mostrar el seu mètode. D'aquesta manera va obtenir el reconeixement professional i també dels. mitjans de comunicació, així com el del públic en general. Va ser la seva primera aportació per començar a reconstruir el món de la imatge, que era llavors una professió anquilosada.

Gràcies a tots aquests assoliments, avui, podem considerar-li un innovador total.

Totes aquestes aportacions es van iniciar en una època de transició política, amb tancaments d'empreses, crisi energètica, etc, on tot el que fos la cura de la imatge no estava molt bé vist i fins i tot era considerat signe d'ostentació.

Malgrat això, en els anys setanta va començar a pronosticar la gran importància d'una bona imatge global, per aconseguir l'èxit en els diferents aspectes socials de la vida, tal com ho explica el periodista Alfons Arús en el primer llibre de Josep Pons: "Disseny d'imatge integral”. Precisament, Arús és al mateix temps que un gran amic, un altre innovador en el seu propi camp, al que Josep admira profundament. Tots dos es coneixen bé, des de l'època en què el famós presentador era un jove estudiant. Gràcies a aquest estret lligam, Josep ha tingut la immensa sort de poder treballar intensament amb ell, al llarg de tres dècades .

Utilitzant la seva lucidesa i intuïció, Josep Pons va trobar la fórmula que li portaria a reunir doctrines tan diverses com el màrqueting, la història, l'estètica, la psicologia, la sociologia, la moda o l'alimentació per aconseguir un mateix objectiu. És així com en 1983, neix de la seva mà el concepte d'assessor d'imatge integral. No es va acontentar tan sol a encunyar el terme. Per a Josep, això tan sols va constituir un punt de partida per poder dissenyar i crear, un nou concepte i filosofia d'imatge.

Aquesta visió inèdita del sector i la seva forma d'interpretar-la, bé aviat seria captada pels mitjans de comunicació, els quals van començar a fer-li diferents propostes de col·laboració, mentre es feien ressò del tot el que realitzava professionalment.

Pel seu retentiva i facilitat de paraula, Josep Pons s'ha convertit per mèrits propis en una figura molt sol·licitada en els mes importants mitjans de comunicació. Els mass media requereixen la seva presència quan necessiten traçar un retrat global d'un personatge famós, a més d'aportar els seus peculiars punts de vista sobre temes d'allò més variat. La ràdio, la televisió, les revistes, els periòdics demanden constantment la seva presència. Les seves anàlisis, el seu precís i gairebé màgic "escanejo" a la personalitat del moment, són un contrapunt que ofereix amb gran solvència, al mateix temps que les seves particulars opinions sobre temes d'actualitat, societat o esport.

Però ull! La seva metodologia no és tan sols una màscara que pugui anar col·locant en tots els seus clients de manera sistemàtica. Res d'això. Josep Pons és capaç de trobar l'ideal individual d'imatge en cada persona que s'acosti a demanar-li consell. Per aconseguir-ho, se serveix tant de la seva intuïció única, com de la seva ja àmplia i metodològica experiència. He aquí la clau de tot. La seva pròpia clau.

El curiós és que, de jove no li agradava la seva professió inicial, la perruqueria. Afirmar que va ser vocacional seria faltar a la veritat. Va ser necessari que en primer lloc ell mateix ampliés i desenvolupés el concepte de la professió i després la nodrís d'aspectes, que la resta ni tan sols havien contemplat. Una vegada aconseguit això, es va ser enamorant de la seva professió en el dia a dia, innovant i aportant-li conceptes inèdits constantment.

I el seu és un amor per a tota la vida, que segueix creixent en l'esdevenir diari, compensat sobradament al seu torn amb l'afecte, el reconeixement i la satisfacció que rep dels seus clients i clientes. Coses, que ell sap molt bé, no tenen preu.

Aquesta professió m'ha donat molt més del que mai hagués pogut somiar, i no em refereixo al material, sinó a la autorrealización personal, amics, portes obertes i un camp d'experiència i innovació constant. Així com també un reconeixement personal i professional que no es compensa materialment.

Bussejant en la seva infància, recreant la seva joventut, escoltant les seves reflexions, descobrirem com ha sabut donar aquest plus de diferència que ha fet del seu nom i cognom, una marca internacional de prestigi inqüestionable. Així ho constaten els més importants premis, distincions, guardons i propostes que ha rebut i segueix rebent constantment.

Josep Pons és un personatge singular que ha sabut destacar-se i crear un ventall de possibilitats, a codazos d'esforç i creativitat traçant un retrat just i humà d'un autèntic self made man dels nostres dies.

Pedro Vidal. Fragment de “JOSEP PONS, UNA IMATGE INTEGRAL”